Van der Poel: ‘Heb bewust wat ingehouden’

CYCLOCROSS DVV TROPHY JAARMARKTCROSS NIEL
Mathieu van der Poel schreef zaterdag voor het eerst in zijn carrière de Soudal Jaarmarktcross in Niel op zijn palmares. De Europese kampioen maakte er geen one-man-show van, maar spaarde bewust zijn krachten.

In de derde ronde plaatste Van der Poel een eerste aanval, maar de Europese kampioen liet Sweeck, Aerts en Van der Haar daarna terugkomen om in de slotfase dan toch genadeloos toe te slaan.

“Ik heb bewust wat ingehouden”, geeft Van der Poel toe. “Het was een lastige cross, zeker met de tegenwind op die lange rechte stukken. Ik had dan ook geen zin om mij al vroeg in de wedstrijd helemaal kapot te rijden. Ik wist dat het achter mij nooit zou stilvallen, zeker omdat er in dit klassement op tijd wordt gereden.”

Voor Van der Poel was het bij zijn eerste deelname in de Soudal Jaarmarktcross meteen bingo. “Dit is toch één van de oudste crossen. Het is altijd leuk om die eens te winnen. Voor het eerst reden we ook echt in de modder. Zelf heb ik er geen probleem mee om vuil te worden, mijn mama vindt dat misschien iets minder leuk.”

Deel dit bericht