Sweeck: ‘Na mindere weken doet dit veel deugd’

CYCLOCROSS JAARMARKTCROSS NIEL
Laurens Sweeck haalde in Niel na zijn eerste overwinning van het seizoen zijn grootste glimlach boven. "Na enkele mindere weken doet dit heel veel deugd", glunderde de Belgische kampioen.

In de openingsfase zette Sweeck de concurrentie al meteen onder druk, maar halfweg de wedstrijd kreeg hij toch het gezelschap van Eli Iserbyt en Toon Aerts. “Even vrees je dat je dan al te veel energie hebt verbruikt, maar de andere renners hebben ook moeten knokken om tot op mijn wiel te rijden.”

“Uiteindelijk is het leuk om in de laatste ronde een duel met een ploegmaat af te ronden. Als je tot het laatste moment moet knokken voor de zege, dan geeft dat toch een grotere kick dan dat je al lang weet dat je gaat winnen.”

Sweeck maakte definitief het verschil in de zandbak. “Ik wist dat ik daar goed was en dan doet het deugd om daar het verschil te kunnen maken. De lekke band voor Toon Aerts was een gelukje voor ons, maar pech rijdt ook mee in de cross. Iedereen heeft wel eens zijn deel. Vorige week had ik pech op het EK, nu was het voor Toon.”

Voor Sweeck was het de eerste zege van het seizoen. “Na enkele mindere weken doet dit wel deugd. Ik ben heel blij met het gevoel van de laatste weken. Ik ga met een goed gevoel naar huis.”

Iserbyt: ‘Heb het maximale eruit gehaald’

Europees kampioen Eli Iserbyt moest tevreden zijn met de tweede plaats. “Ik heb er vandaag het maximale uitgehaald”, klonk het tevreden. “Laurens en Toon waren vandaag sterker. Door de lekke band van Toon kregen we een andere finale. Ik heb hoog tempo gereden om hem op achterstand te houden. Zo liep in de Superprestige toch een puntje op hem uit. In de laatste ronde was het tegen een heel sterke Laurens moeilijk om nog een gooi te doen naar de zege.”

Aerts: ‘Met beetje geluk win ik hier’

Ondanks zijn derde plaats ging ook Toon Aerts met een goed gevoel naar huis. “Ik had de wedstrijd redelijk goed onder controle. De voorbije wedstrijden had ik het soms lastig met hun ploegenspel, maar vandaag had ik het gevoel dat ik kon doen wat ik wou. Mijn ultieme aanval heb ik uiteindelijk verpest door mezelf vast te rijden en daarna had ik last van een lekke band. Ach, met een beetje geluk win ik hier. Voor de komende weken ziet het er goed uit. Ondanks die derde plaats heb ik hier wel vertrouwen opgedaan.”

Deel dit bericht