Ongenaakbare Van der Poel volgt zichzelf op in Niel

nielmvdp1111
Mathieu Van der Poel heeft de Rectavit Jaarmarktcross in Niel op zijn naam geschreven. Hij volgt op de erelijst zichzelf op. Aan de streep had de Nederlander 1:20 voorsprong op Laurens Sweeck.

Van der Poel won in Niel na een solo die hij opzette na 15 minuten koers. Laurens Sweeck werd tweede voor Thijs Aerts. Tom Meeusen finishte als vierde voor Diether Sweeck. Eerder dit seizoen was Mathieu Van der Poel de sterkste in de Superprestigecross van Ruddervoorde en zondag tijdens het Europees kampioenschap in het Italiaanse Silvelle.

Net na de start sloegen enkele renners tegen de vlakte. Victor Vandebosch moest een tijdlang prutsen aan de fiets en zag zo meteen een goede uitslag door de neus geboord worden. Tom Meeusen van zijn kant was voortreffelijk weg en dook als eerste het, door de regenval, drassige veld in. Na een halve ronde nam Thijs Aerts de koppositie over, zijn teamgenoot Jim Aernouts volgde in het wiel.

Het sein dan voor David Van der Poel om zich aan de leiding te nestelen. Zijn broer, Mathieu, volgde in vierde stelling met Diether Sweeck en Jens Adams net voor hem. Laatstgenoemde ging bij het ingaan van de derde ronde versnellen. Na 15 minuten cross repte Mathieu Van der Poel zich naar Adams. De wereldkampioen en kersvers Europees kampioen ging meteen op en over Adams.

Na de zandstrook bleef Van der Poel verder fiks doorgeven. Achter hem troepten acht renners samen. Laurens Sweeck trok voor halfcross alleen in de tegenaanval. Thijs Aerts versnelde op zijn beurt en reed zo afgescheiden op de derde positie. Van der Poel kon ronde per ronde zijn voorsprong op zijn concurrenten vergroten.

De Nederlander mocht de laatste omloop aanvatten met een voorsprong van 50 seconden op Laurens Sweeck en 1:13 op Thijs Aerts. Daarna volgde het trio Jens Adams, Tom Meeusen en Diether Sweeck. Enkel de strijd voor de vierde plaats bracht nog enige spanning. In de eindsprint was Tom Meeusen sneller dan Diether Sweeck.