Junior Bauwens knokt na pittige strijd naar eerste zege

JuniorenNiel
De Jaarmarktcross voor junioren heeft een pittige strijd voor de bloemen opgeleverd. Wies Nuyens leek in de slotronde op weg naar de zege, maar moest na een foutje voor de laatste passage in de zandbak toch nog de duimen leggen voor Senne Bauwens.

Vreugde en frustratie liggen in de sport dicht bij elkaar. Senne Bauwens boekte in de Jaarmarktcross in Niel zijn eerste overwinning van het seizoen en klopte zich bij het overschrijden van de finish een paar keer stevig op de borst. Een oerschreeuw maakte het vreugdetafereel compleet. Een paar tellen later bolde ook Wies Nuyens over de streep: vloekend en kloppend op zijn stuur.

“Het gevoel was vandaag wat minder, maar toch is het me nog net gelukt om de zege binnen te halen”, glunderde Bauwens. De 17-jarige West-Vlaming was diep moeten gaan en pufte het uit. Na een mindere start moest hij meteen in de achtervolging. “Ik schoot uit mijn klikpedaal en heb anderhalve ronde nodig gehad om dat te herstellen. In die fase van de wedstrijd moest ik al diep gaan om de aansluiting met de kop van de wedstrijd te maken.”

Halfweg vormde er zicht vooraan een kopgroep van drie: Bauwens, Nuyens en Miles Gevaert. Een eerste poging van Bauwens om de concurrentie achter te laten mislukte. In de voorlaatste ronde dropte Gevaert een bommetje in de zandbak van betonfabriek Coeck. Bauwens: “Hij reed tot het einde door het zand, wij moesten lopen en achtervolgen. In de slotfase hebben we dat toch nog recht kunnen zetten.”

In de slotronde leek Nuyens met een offensief het laken naar zich toe te trekken, maar na een foutje op de klim voor de zandbak pikte Bauwens zijn wagonnetje weer aan. “Voor de zandstrook viel het even stil, maar daarna heb ik doorgetrokken richting de finish. Dit is mijn eerste overwinning van het seizoen en meteen eentje in de Superprestige, veel mooier kan niet.”

Nummer twee Nuyens probeerde zijn ontgoocheling te verbijten. “De overwinning zat er vandaag in. Op het einde heb ik een foutje gemaakt door het tempo te laten stilvallen, zodat Senne erover kon komen. Ik had vol moeten doorgaan tot de streep. Vandaag overheerst de teleurstelling, maar morgen zal de trotsheid terug de bovenhand halen. Een tweede plaats in een UCI-cross, dat is heel mooi als eerstejaars.” Gevaert bereikte finaal als derde de finish.

Deel dit bericht