Iserbyt wint spektakelstuk en is alleen leider

CYCLOCROSS JAARMARKTCROSS NIEL
De Jaarmarktcross in Niel heeft een spektakelstuk opgeleverd. Eli Iserbyt en Toon Aerts deden in de slotfase beiden een gooi naar de overwinning, maar finaal moest er gesprint worden om een winnaar aan te duiden. Daarin had Iserbyt nog net iets meer over om zijn negende triomf van het seizoen over de streep te trekken.

De eerste helft van de wedstrijd deed dienst als aangenaam opwarmertje. Europees Lars Van der Haar dook als eerste het veld in en kreeg met ploegmaat Toon Aerts, Quinten Hermans en Eli Iserbyt drie compagnongs mee op pad. Laurens Sweeck ging nog op zoek naar het leidende kwartet, maar moest na materiaalpech definitief afhaken.

Het viertal voorin loste elkaar voor geen meter. Allemaal draaiden ze de gashendel wel een keer open, niemand die erin slaagde om voor enige afscheiding te zorgen. Met een status quo werd het tweede deel van de wedstrijd aangevat.

Daarin volgden de plotwendingen elkaar in sneltempo op. Na een schuiver van Iserbyt en een foutje van Hermans kregen ploegmaats Aerts en Van der Haar even de vrijheid. Samen de krachten bundelen was onvoldoende om het verschil te maken. Iserbyt weigerde te plooien en riep het duo van Baloise Trek Lions opnieuw tot de orde. Hermans haakte definitief af.

In de voorlaatste ronde stak Iserbyt een hand uit naar de overwinning. Na een collectieve val van Aerts en Van der Haar in de modderpassage sloeg de kopman van Pauwels Sauzen-Bingoal een mooi kloofje. 

Een lekke band bij het ingaan van de slotronde dreigde nog even roet in het eten te gooien. Aerts draaide de rollen om en ging op en over Iserbyt. 
De Kempenaar had de zege voor het grijpen, maar kreeg na de laatste zandpassage opnieuw het gezelschap van Iserbyt. 
In een sprint van stervende zwanen had de voormalige Europese kampioen nog net iets meer energie in de tank. Dankzij zijn overwinning in Niel komt Iserbyt alleen aan de leiding in de tussenstand van de Telenet Superprestige.

Deel dit bericht