Eindelijk weer raak voor Alvarado!

Belga
Belga

Ze heeft er even op moeten wachten, maar weet weer wat winnen is. Na een mooi duel met Denise Betsema kroonde Ceylin Alvarado zich tot winnares van de Jaarmarkcross in Niel. Inge van der Heijden vervolledigde het podium met een knappe derde plek.

Geen van Empel, Brand of Worst aanwezig op deze Jaarmarktcross, dus kwamen Betsema en Alvarado als favorieten aan de start. En vooral die laatste wilde na bijna twee jaar eindelijk nog eens met de overwinning aan de haal gaan. Opvallend was de aanwezigheid van Lorena Wiebes, regerend Europees kampioene op de weg.

De wedstrijd ging meteen opvallend van start: in de eerste meters leidde een val van Backstedt tot een massaval, waarbij een groepje van 12 rensters plots alleen weg was. Alvarado, Betsema, van der Heijden, van Alphen en Cant maakten deel uit van dit groepje, zij zouden de rest van de wedstrijd kleur geven.

In de eerste ronde namen van der Heijden, Alvarado en Betsema al snel de leiding, gevolgd door Aniek van Alphen en Belgisch kampioene Sanne Cant.

Het duo Alvarado-Betsema nam in de derde ronde afscheid van Inge van der Heijden en wat volgde was een spannend duel tussen de twee Nederlandse rensters. Een gretig ogende Alvarado wilde duidelijk de wedstrijd in handen nemen en haar favorietenrol waarmaken.

Bij het ingaan van de laatste ronde reden Alvarado en Betsema nog steeds aan de leiding, maar wanneer deze laatste op een beklimming een technische fout maakte en net niet boven kwam, kon Alvarado een 30-tal meter voorsprong nemen. Met nog drie minuten te gaan leek Alvarado nu alles op alles te zetten zodat Betsema de (kleine) kloof niet meer kon dichten. En die tactiek bleek te werken: Ceylin Alvarado slaagde erin om Betsema af te houden en reed alleen over de finish. Denise Betsema boog letterlijk en figuurlijk het hoofd, maar kwam vijf seconden tekort.

Inge van der Heijden eindigde op een mooie derde plek. Van Alphen en Cant maken de top vijf volledig.

Na een spannende race kwamen de emoties boven bij Ceylin Alvarado, die na afloop haar tranen de vrije loop liet. Deze zege, 1 jaar en 9 maanden na haar laatste, deed duidelijk deugd. “Ik heb er lang op moeten wachten. Hopelijk is het nu eindelijk vertrokken en mag ik altijd voor de overwinning meedoen”, aldus de winnares.

Deel dit bericht