Brand: ‘Winnen in de sprint maakt het nog mooier’

CYCLOCROSS JAARMARKTCROSS NIEL
Lucinda Brand boekte in Niel haar tweede overwinning van het seizoen. "Winnen in de sprint maakt het dan nog eens mooier", haalde de Nederlandse van Telenet-Baloise Lions opgelucht adem.

Brand stond dit seizoen al iedere cross op het podium, maar het was al van 3 oktober geleden dat ze de armen nog eens in de lucht mocht steken.

“Het was fijn om nog eens te winnen”, sprak Brand, die in de openingsfase moest achtervolgen. “Mijn start was goed, maar door op een slecht moment terug op de fiets te springen, reed ik mezelf vast in het bos. Na mijn fietswissel had ik hetzelfde probleem. Daarna had ik niet de kracht om het kloofje snel dicht te rijden op het asfalt. Ik zag goed op welke stroken ik terrein kan goed maken. Zo liep ik sneller in de zandbak en durfde ik me nadien voluit naar beneden te gooien.”

Brand maakte zo toch de aansluiting en maakte het finaal in de sprint af. “Winnen in de sprint, dat is toch nog iets mooier. Tot het laatste moment weet je niet of je het zal redden. Dat maakt de ontlading alleen meer groter. Dat ik nu Alvarado klop in de sprint. Ik wist dat ik daartoe in staat was. Je moet gewoon goede benen hebben.”

Alvarado: ‘Ik zat helemaal kapot’

Alvarado moest in de sprint de duimen leggen voor Brand. “Ik wist dat het een moeilijke sprint zou worden, zeker met die oplopende strook net voor de aankomst. De beste optie was om weg te rijden van Lucinda, maar dat zat er vandaag gewoon niet in. Ik zat helemaal kapot. Misschien had ik de sprint beter als eerste begonnen, maar achteraf is dat natuurlijk makkelijk gezegd.”

Betsema: ‘Sleutel lag in de zandstrook’

Halfweg wedstrijd gaf Denise Betsema een uitstekende indruk, maar finaal moest ze tevreden zijn met de derde plaats. “Mario De Clercq had meegegeven dat ik op kop moest beginnen aan de zandstrook, maar dat is me niet gelukt. Ik had wat last om goed in de pedalen te klikken, maar ik moet ook toegeven dat ik niet sterk genoeg was om naar voren te schuiven. Die zandstrook was uiteindelijk toch de sleutel van de wedstrijd.”

Een andere sleutel voor Betsema is misschien wel de start. “Die was niet goed. Daar moet ik toch aan werken, want daarna blaas je jezelf op om terug aan te sluiten. Vandaag is het mooi om op het podium te staan, maar een goede start kan helpen om te winnen.”

Deel dit bericht