Brand rijdt in eerste cross meteen naar zege

brand1111
Lucinda Brand heeft de Rectavit Jaarmarktcross in Niel gewonnen. Een mooie binnenkomer voor de 30-jarige Nederlandse in haar eerste veldrit dit seizoen en haar eerste veldrit voor haar nieuwe ploeg Telenet-Baloise Lions.

Kim Van De Steene had de beste start in Niel. Ze nam het pak op sleeptouw, maar zag haar leiderspositie afgesnoept worden voor Lucinda Brand. De Nederlandse trok meteen snedig door. Enkel de Française Marion Norbert Riberolle had een antwoord op de tempoversnelling.

Dit tweetal begon aan de tweede ronde met een voorsprong van 5 seconden op Ellen Van Loy. Katherine Compton volgde als vierde voor Van De Steene. Brand wisselde van fiets waardoor Marion Norbert Riberolle even alleen op kop van de wedstrijd kwam te liggen.

Brand sloot in de derde ronde opnieuw aan bij de Franse, maar bracht ook Compton mee zodat we drie leidsters kregen. Niet voor lang evenwel. De Amerikaanse trok het tempo op en dat was er voor Norbert Riberolle net iets te veel aan. Brand beet zich vast in het wiel van Compton.

Compton ging dan de materiaalpost in waardoor Brand enkele meters pakte op haar naaste concurrente. Riberolle kende mechanisch defect en zag zo haar derde plaats ingenomen worden door Van Loy.

Voorin wijzigden de posities niet meer. Brand bleef oppermachtig en Compton consolideerde haar tweede plaats. Norbert Riberolle knokte zich alsnog terug naar de derde podiumplaats en in de slotfase glipte ook Van de Steene, die dus vierde werd, nog voorbij Van Loy, die vrede moest nemen met de vijfde plaats.

BRAND: ‘NIET VERWACHT’

“Ik had niet verwacht dat ik van bij mijn eerste veldrit al zou meedoen voor de overwinning”, reageerde Brand. “Vorige week had ik een verkoudheid waardoor ik niet voluit kon gaan op training. Ik heb nog niet die hardheid die je nodig hebt in de cross. Ik teer wel nog een beetje op de conditie van deze zomer, maar er is dus nog progressie mogelijk.”

“Dit is een lekkere binnenkomer”, vervolgde de Nederlandse. “Het wereldkampioenschap is een volgend groot doel. Daarin ga ik zeker voor de zege. Afwachten wel hoe ik de komende crossen zal verteren maar deze overwinning in mijn eerste wedstrijd geeft me alvast toch veel goede moed.”

Deel dit bericht