Brand: ‘Met mij ben je nooit klaar’

CYCLOCROSS JAARMARKTCROSS NIEL
Lucinda Brand boekte in Niel haar vierde overwinning van het seizoen. De Europese en wereldkampioene deed dat net zoals vorig jaar na een achtervolgingsrace. Annemarie Worst was blij dat ze nog eens kon meedoen voor de overwinning.

Met Lucinda Brand ben je nooit klaar. De wereldkampioene moest even lachen toen ze de stelling voorgeschoteld kreeg, maar knikte. “Klopt wel”, klonk het lachend. “Ik kende een waardeloze start en reed me vast in het gedrum. Voor de materiaalpost voelde ik dat mijn zadel niet goed stond en koos ik voor een fietswissel. Dat maakte toch niet veel uit.”

Daarna begon Brand aan een knappe inhaalrace. “Als je ruimte hebt, kan je op dit parcours je kracht goed kwijt. In het duel met Annemarie werd het mij niet makkelijk gemaakt. Toen ik erbij kwam, wilde ik aanvallen. Ik vloog echter uit de bocht en Annemarie nam de aanval over.”

Brand werd opnieuw in de achtervolging gedwongen, maar krabbelde opnieuw recht. “Gelukkig kon in het in de slotronde nog goed maken en kon ik erop en erover. Vorig jaar won ik hier ook al na een pittige achtervolging. Blijkbaar moet ik het op dit parcours op deze manier doen.”

Worst: ‘Blij dat ik mee kon doen voor de zege’

Annemarie Worst deed in Niel een gooi naar haar eerste zege van het seizoen, maar moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. Een resultaat waar ze wel mee kan leven. “Ik had een super goede dag en ben heel blij dat ik nog eens mee kon doen voor de overwinning. Toen Lucinda een foutje maakte, was ik even weg, maar met Brand ben je nooit klaar. Balen dat ze die scheve situatie toch nog recht kon zetten.”

De tweede plaats geeft Worst moed voor de toekomst. “De laatste weken had ik regelmatig last van de rug, die pijn was vandaag weg. Dan kan je meer kracht zetten. Ik voelde dat ik dat de laatste weken gemist heb. Hopelijk is het nu een kwestie van tijd voor die eerste overwinning uit de kast valt.”

Betsema: ‘Heb schade kunnen beperken’

Ook Denise Betsema kon zich probleemloos neerleggen bij haar derde plaats. “Door de snelle start van Annemarie werden wij meteen in de achtervolging gedwongen en moesten we al vroeg in het rood. Na de aansluiting heb ik nog eventjes de kop kunnen nemen, maar op dit technische parcours is een foutje snel gemaakt. Door die foutjes moest ik de rol lossen.”

Ook de factor Brand heeft een invloed gehad, geeft Betsema toe. “Je weet dat ze nooit afgeeft. Ze blijft vechten tot de finish. Ik had niet de benen om haar te volgen. Het was voor mij een kwestie om de schade te beperken. Ik heb alles gegeven. Dan moet je tevreden zijn met het resultaat dat je hebt behaald.”

Deel dit bericht