Aerts: ‘Voluit gaan voor eindzege’

CYCLOCROSS DVV TROPHY JAARMARKTCROSS NIEL
Toon Aerts doet dankzij zijn tweede plaats in de Jaarmarktcross een uitstekende zaak in de DVV Trofee. De renner uit Rijkevorsel heeft bijna twee minuten voorsprong op ploegmaat Lars Van der Haar.

De Nederlander volgt al op 1’48” van Aerts, Laurens Sweeck is derde op meer dan twee minuten. Toch blijft Aerts voorzichtig. “Er staan nog zes wedstrijden op het programma”, sust Aerts. “In een aantal snelle crossen kan ik in principe niet al te veel tijd verliezen, maar in zware wedstrijden zoals Loenhout en Baal kan er heel veel veranderen.”

“Die twee wedstrijden liggen mij in principe het beste, waardoor ik er in dit klassement wel een goed oog op heb. Met deze voorsprong moet ik vol voor de eindzege gaan. Al kan ook ik bij pech of een valpartij veel tijd verliezen in Loenhout en Baal.”

Mathieu Van der Poel volgt al op een viertal minuten. “Toch schrijf ik hem nog niet af”, besluit Aerts. “In zware wedstrijden kan hij zomaar een minuut pakken. Dat heeft hij de voorbije weken al bewezen.”

SWEECK: ‘MOTOR OPGEBLAZEN’

Laurens Sweeck ging in Niel lange tijd mee in het spoor van Van der Poel. De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice dichtte in het begin van de wedstrijd een gat op de Europese kampioen en zette hem daarna zelfs onder druk.

“Met die inspanning heb ik allicht mijn motor opgeblazen”, beseft Sweeck. “Maar dat was nodig om naar Mathieu toe te rijden. Ik zat op de limiet. Hij kon daarna wel even recupereren en dat mag je Mathieu net niet laten doen. Hij kon daarna nog eens doortrekken, ik kon mijn inspanning niet volhouden.”

Deel dit bericht