2017: Aerts pakt opnieuw de overwinning in Niel

SBEtoonaertsniel
Toon Aerts heeft de Soudal Jaarmarktcross in Niel gewonnen. Aerts haalde het voor Laurens Sweeck en Corné van Kessel. Ook vorig jaar haalde Aerts de overwinning binnen in Niel. Wout van Aert en Mathieu van der Poel verschenen zaterdag niet aan de start.

Het was Michael Vanthourenhout die een blitzstart nam. De West-Vlaming sloeg al vrij snel een kloof op het zestal met Toon Aerts, Tim Merlier, Tom Meeusen, Gianni Vermeersch, Kevin Pauwels en de Nederlander Corné van Kessel. Net voor halfkoers bundelden de Telenet-Fidea Lionsploegmakkers Aerts en Van Kessel de krachten en gingen op zoek naar de eenzame leider. Achter dit duo was Laurens Sweeck ondertussen opgeklommen naar de vierde plaats mede omdat Merlier af te rekenen kreeg met een afgebroken ketting en zo een tijdlang moest lopen naar de materiaalpost om een nieuwe fiets te gaan ophalen. Aerts liet Van Kessel in de steek en repte zich alleen naar Vanthourenhout.

Op iets meer dan drie ronden van het einde zonderde de ex-Europees kampioen zich ook af van Vanthourenhout en kon zo aan de laatste twee ronden beginnen met een voorsprong van 21 seconden op Vanthourenhout en 30 seconden op het duo Sweeck met Van Kessel. Meeusen volgde op 50 seconden. Aerts bleef zijn voorsprong opbouwen zodat enkel de strijd voor de tweede plaats nog spanning opleverde. Bij Vanthourenhout was het beste er helemaal af en hij werd in de laatste kilometer voorbij gesneld door Van Kessel en Sweeck. Aerts mocht net als het jaar daarvoor uitgebreid het zegegebaar maken en volgt zichzelf op als eindlaureaat van de Jaarmarktcross. Sweeck kon Van Kessel in de strijd voor de dichtste ereplaats achter zich houden

Deel dit bericht